latinica  ћирилица
29/07/2014 |  09:13 | Autor: Nezavisne

Policajac predstavu doživio kao stvarnost!

Malo je ko mogao i da nasluti da će predstava na otvorenom na Trgu srpskih boraca u Prnjavoru, sa temom nasilje u porodici, do suza zasmijati mnogobrojne gledaoce. A pogotovo da će biti prekinuta – i to intervencijom policije!

Kao grom iz vedra neba, "zavjesa je pala" kada je neobavješteni, ali revnosni policajac N. K. dotrčao, preskočio zaštitnu ogradu i okomio se na zaprepašćenog glumca, uvjeren da on zaista ima namjeru da odsječe kosu i "šaketa" svoju neposlušnu suprugu.

- Stani! Gluma je! Pusti ga! Predstava je! - povici su prisebnih gledalaca, sa tribina i iz bašte okolnih kafića, koji su spasili 20-godišnjeg Aldina Fafulovića, člana amaterske glumačke ekipe iz Viteza.

Novosađanin Saša Denić, koordinator predstave Forum teatra iz Viteza, objašnjava u izjavi za "Novosti" da je tamošnje udruženje "Mladi Romi" izvodilo predstavu "Reci NE nasilju u porodici".

Po scenariju, objesni suprug se, zbog "fejsbučenja", okomio na suprugu, inače, majku njihovo troje djece, domaćicu koja je, zapravo, na internetu obavljala konsultacije u vezi s projektima za nevladinu organizaciju.

- Osim psovki i simuliranih udaraca, policajca su vjerovatno zbunile makaze kojima je, po scenariju, muž nasilnik imao namjeru da odsječe kosu supruzi - kaže Denić.

- Na to je, na opšte iznenađenje, uniformisani policajac uletio među glumce i okomio se na glumca supruga. Svi smo bili zatečeni. Srećom, dalje neugodnosti spasili su ga povici publike - dodao je on.

Policajca je, po mnogima, ponijela masa ljudi koja je, čuvši gromoglasne i sočne psovke, pogrdne povike i udarce, pohrlila na poprište "sukoba".

- Bio sam šokiran i ponajmanje sam očekivao intervenciju policije. Pogotovo kad mi je policajac prilazio prijeteći riječima: "Odbij, stani, šta ti je? Čuješ li ti mene?!" - rekao je Aldin, umalo uhapšeni glumac.

Među onima koji su iz publike dovikivali "Predstava je", bio je i Željko Јokić, jedan od starješina prnjavorske policije.

- Pribojao sam se da glumca ne smota i veže, odnosno stavi mu lisice na ruke - iskreno kaže Јokić.
- Ipak, mora se priznati da je policajac munjevito reagovao.

Mnogi od prisutnih su se bukvalno pokočili od smijeha kada su se uvjerili da intervencija policajca nije bila sastavni dio predstave.