latinica  ћирилица
29/07/2014 |  14:20 | Autor: RTRS

Drim tim glavni favorit za zlato, priključio se i Derek Rouz

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država počela je pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Španiji. Na startu priprema selektor Majk Kšiševski na raspolaganju ima 19 igrača.

Novi američki drim tim okupio se u Las Vegasu i u gradu zabave će obaviti prvi dio priprema. Amerikanci će ponovo biti glavni favoriti za zlato, jer u svojim redovima imaju asove poput Kevina Djurenta, DŽejmsa Hardena i Stivena Karija.

Selektora Križevskog raduje i činjenica da se timu priključio Derek Rouz, koji je u zadnje dvije godine imao dosta problema s povredama.

"Nisam sumnjao da će se vratiti i da će biti isto dobar igrač kao nekada. On radi naporno, gladan je igre i rezultata. Siguran sam da će pokazati šta zna iako ima dosta onih koji sumnjaju u njega", kaže za Rouza jedna od najvećih uzdanica, Kevin Djurent.

"Veliko je uzbuđenje što Dereka imamo uz nas. Lijepo je vidjeti koliko je napredovao, koliko se zalaže. On jednostavno igra do zadnjih atoma snage", dodao je i selektor SAD-a, Majk Križevski.

Sam košarkaš Čikago Bulsa kaže da mu je čast nastupiti za američku reprezentaciju i ujedno ostvariti jedan od svojih životnih ciljeva.

"Јoš imam ciljeve, a jedan od njih je biti ovde. Doći i trenirati sa ovim momcima mene gura na još viši nivo.Čast je biti ovde i igrati sa ovim košarkašima. Veoma sam srećan i nadam se najboljem", izjavio je košarkaš Bulsa.

Svjetsko prvenstvo u Španiji počinje 30.avgusta , a Amerikanci će nastupiti u grupi C pored Dominikanske Republike,Turske, Novog Zelanda, Finske i Ukrajine. Najveći hendikep za Amerikance biće izostanak prve zvijezde NBA lige, Lebrona DŽejmsa.