latinica  ћирилица
29/07/2014 |  16:08 | Autor: TANЈUG

Londonski Gerkin na prodaju za 650 miliona funti

Јedan od najprepoznatljivijih simbola Londona, poslovni toranj "Gerkin", ponuđen je na prodaju za oko 650 miliona funti (820 miliona evra), nakon što je stavljen pod prinudnu upravu.

Firme za prodaju nekretnina "Savils"  i "Delojt ril estejt" dobile su nalog da prodaju zgradu visoku 41 sprat u finansijskom distriktu Londona, prenijela je agencija Frans pres.
 Zgrada koja izgleda kao stakleni krastavac  u vlasništvu je njemačke firme za trgovinu nekretninama IVG imobilien, koja je, frustrirana neuspješnim pokušajima da restrukturiše dugovanja, 24. aprila uvela prinudnu upravu, dovodeći "Savils" i "Delojt".
 "Gerkin" je izgrađen 2004. kao sjedište reosiguravajuće kuće Svis re, koja je zgradu prodala IVG imobilienu 2007. za 600 miliona funti.
 "Savils" navodi da očekuje veliku tražnju sa svih strana svijeta, uz očekivanje da će zgrada biti prodata do kraja godine.
 "Ova nekretnina privući će niz domaćih i inostranih investitora, ona je najpoznatiji toranj na lodnonskom nebu", naveo je predsjednik investicionog odjeljenja "Delojta" DŽejmi Oli.