latinica  ћирилица
30/07/2014 |  16:07 | Autor: RTRS

U RS i FBiH narandžasti alarm, u Srbiji jako nevrijeme

U Republici Srpskoj i FBiH "upaljen" je narandžasti meteorološki alarm zbog najavljenih obilnih kiša i jake grmljavine za neke regije - banjalučku, tuzlansku, bihaćku, kao i regije Mostara i Trebinja.

 

Nevrijeme s kišom i jakim vjetrom zahvatilo je u večernjim časovima područje Trebinja. Na području Zubaca snažan vjetar lomio je stabla i oštetio krovove na nekoliko kuća. Vatrogasci i pripadnici Civilne zaštite mještanima pomažu u saniranju posljedica nevremena.

 

U Srbiji službe u pripravnosti

Veliko nevrijeme praćeno grmljavinom pljuskovima i vjetrom zadesilo je i Novi Sad oko pola 10, a oluja je pogodila i dijelove Srema.

Pojedini dijelovi Kraljeva večeras su ostali bez struje zbog olujnog nevremena s kišom koje je pogodilo taj grad, saopšteno je iz lokalnog odjeljenju ElektroSrbije.

Zbog nevremena bez električne energije ostali su potrošači u Lađevcima, na pravcu prema Vitanovcu i u naseljima Mataruge i Roćevići. Nadležni trenutno obavljaju probe pred ponovno uključenje struje koje se očekuje u toku večeri.

U Šapcu nije bilo jake oluje, a nevrijeme se pretvorilo u polučasovni pljusak zmeđu ostalog i zbog pravovremene reakcije protivgradne odbrane.

"Putevi Srbije" apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da voze oprezno na celoj teritoriji Srbije zbog jakih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom i gradom.