latinica  ћирилица
30/07/2014 |  18:58 | Autor: Russia Today

Moskva razočarana što EU ne može da djeluje nezavisno

Moskva je razočarana nemogućnošću EU da na međunarodnom planu djeluje nezavisno od diktata Vašingtona, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova reagujući na novi set sankcija EU, prenosi Raša tudej.

Sramno je što EU, koja je dugo tragala za jedinstvenim glasom, sada govori u ime Vašingtona i što je praktično napustila osnovne evropske vrijednosti, uključujući pretpostavku nevinosti, navelo je ministarstvo u saopštenju, dan pošto su EU usvojile novu rundu ekonomskih sankcija protiv Rusije zbog ukrajinske krize, prenosi RT.
 Usvajanje novih antiruskih sankcija EU 29. jula demonstrira odsustvo političke volje Unije kao i nedostatak odlučnosti da riješi ukrajinsku krizu, saopštilo je rusko ministarstvo inostranih poslova.
 EU koja je sastavljena od 28 članica nastavlja da "slijepo ignoriše" razloge koji stoje iza tragičnog razvoja događaja na jugoistoku Ukrajine gdje na desetine civila umiru svakog dana zbog vojne operacije Kijeva, a stotine hiljada ljudi je bilo primorano da pobjegne iz zemlje, navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi RT.