latinica  ћирилица
31/07/2014 |  12:27 | Autor: RTRS

Radojičić: Opozicija nudi stare kandidate

Igor Radojičić, potpredsjednik SNSD-a, ističe da je vladajući blok u proteklih osam godina stabilizovao RS i izdržao sve pritiske za ustavne reforme, za razliku od opozicionog Saveza za promjene, koji nudi međusobne svađe i stare kandidate.
Igor Radojičić, predsjednik NSRS - Foto: RTRS
Igor Radojičić, predsjednik NSRSFoto: RTRS

SNSD očekuje da će, osim pobjede Milorada Dodika na listi za predsjednika Srpske i Željke Cvijanović na listi za srpskog člana Predsjedništva BiH, osvojiti više od 42 mandata u Narodnoj skupštini Srpske.

Radojičić napominje da će to omogućiti formiranje nove vlade Republike Srpske u sadašnjem bloku /SNSD, DNS, SP/ ili sa još nekom manjom partijom koja bi bila voljna za saradnju.

On ukazuje da je SNSD odbacio sve zahtjeve za oduzimanje daljih nadležnosti Srpske i planove koji su nuđeni u smislu nametanja ustavnih promjena, te da je izdržao pritiske u vezi policijske reforme.

Radojičić smatra da vlast mora građanima da kaže šta je dobro, a šta nije dobro uradila i šta može da uradi bolje u naredne četiri godine i da zatim dobije još jednom povjerenje na izborima.

"Narod očekuje je da ovaj blok uradi puno više na ekonomskim i socijalnim pitanjima. To je ono na čemu će se morati fokusirati naredna vlada i vlast u iduće četiri godine, držeći tvrd kurs kada je riječ o stabilnosti i položaju Srpske“, poručuje Radojičić.

Istovremeno, opozicija, koja se zalaže za promjene, kandidovala je iste ljude kao i na prošlim izborima - Mladena Ivanića i Ognjena Tadića, navodi Radojičić.

On napominje da je jedini novi kandidat - Željka Cvijanović, ispred vladajuće kolacije, koja prvi put učestvuje na izborima.