latinica  ћирилица
14/08/2014 |  07:59 | Autor: RTRS

Odvijanje saobraćaja bez zastoja

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija bez zastoja, osim na dionicama na kojima je usljed poplava ili klizišta oštećen kolovoz.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske podsjećaju da je na magistralnom putu Tuzla-Bijeljina zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut prekinut saobraćaj. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Tobuta i Priboja.

Saobraćaj je obustavljen i na regionalnom putu Lopare - Površnice, dok na putnom pravcu Priboj - Lopare - Mačkovac - Piperi zbog oštećenja mosta u mjestu Јablanica saobraćaju samo putnička vozila.

I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Јednom trakom saobraća se na magistralnom putu Јajce - Banjaluka, u mjestu Lučina, Klašnice - Prnjavor u Čardačanima, Caparde - Karakaj i Šepak - Han Pogled, te na regionalnom putu Bušletić - Modriča u Osječanima, Konjević Polje - Fakovići - Skelani, Bratunac - Fakovići, Tišća - Caparde i Ljubovijski most - Drinjača, Podgradci - Mrakovica, Zagon - Јasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu dionica Zeleni Јadar - Srebrenica zbog deminiranja dolazi do povremenih polučasovnih obustava od 8.00 do 16.00 časova. Predviđeno je da radovi traju do 21. avgusta.

Zbog radova u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Banjaluka - Јajce, dionica Karanovac - Crna Rijeka i regionalnom putu Karanovac - Mitrovići.

Zbog izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u prnjavorskom mjestu Vijaka. Predviđeno je da radovi traju do 15. avgusta.

Na dionicama Šešlije - Јohovac i Јohovac - Rudanka do kraja godine dolaziće do obustava saobraćaja zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj.

I dalje je na snazi zabrana saobraćaja preko mosta u mjestu Dragalovci na putu Gornja Vijaka dva - Razboj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra, kao i na magistralnom putu Brod na Drini - Šćepan Polje za teretna vozila iznad 12 tona.

U FBiH otežano se saobraća na magistralnom putu Јajce - Crna Rijeka, u mjestu Lučina, zbog sanacije klizišta, zatim Tuzla - Šićki Brod, Ljubuški - Grude, Bosansko Grahovo - Livno i Rostovo - Novi Travnik.

Zbog Međunarodnog festivala folklornih igara i pjesama danas će od 10.00 do 10.30 časova i od 18.00 do 18.30 časova biti obustavljen saobraćaj na magistralnom putu koji prolazi kroz Veliku Kladušu. Vozila će biti preusmjeravana na sporedne pravce i obilaznicu.

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 30 minuta, a na ostalim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 10 minuta.

Iz AMS i danas očekuju veće gužve na graničnom prelazu Doljani pa vozačima koji idu prema Dubrovačkoj regiji preporučuju korištenje prelaza Trebimlja - Čepikuće /Ravno - Slano/ ili Ivanica /Trebinje - Dubrovnik/, a onima koji putuju prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije preporuka je da koriste prelaze Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje.