latinica  ћирилица
14/08/2014 |  08:08 | Autor: RTRS

Postepeno naoblačenje i kiša

U većem dijelu Republike Srpske sunčano, a na zapadu i sjeverozapadu Krajine postepeno naoblačenje. U prvom dijelu dana u Krajini oblačnije i oko podneva počinje kiša i pljuskovi sa grmljavinom, u ostalim krajevima sunčano i toplo.
Promjenljivo - Foto: RTRS
PromjenljivoFoto: RTRS

Popodne uz dodatni razvoj oblaka kiša i pljuskovi će jačati u zapadnim i sjevernim krajevima, ponegdje će biti i lokalnih nepogda uz grad i obilniju kišu. Na jugu i jugoistoku ostaje sunčano i vruće, a do večeri i tokom noći pljuskovi će se javiti i ponegdje i na istoku.

Vjetar umjeren južni i jugozapadni, tokom dana u sjevernim krajevima u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 24 do 29 strepeni Celzijusovih, na zapadu i sjeveru i u ostalim predjelima od 30 do 36 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU 

Nakon sunčanog jutra, postepeno naoblačenje koje donosi kišu i pljuskove sa grmljavinom sredinom dana, a i osvježenje. Moguća je i pojava lokalnih nepogda uz grad i jače padavine ponegdje. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, tokom dana u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura oko 28 stepeni.