latinica  ћирилица
14/08/2014 |  09:12 | Autor: RTS

U prevrtanju turskog autobusa poginula žena

Јedna osoba je poginula, a tridesetak je povrijeđeno, kada se autobus turskih registarskih tablica prevrnuo na auto - putu Subotica - Bačka Topola.

Nesreća se dogodila jutros oko šest sati kod Čantavira, 20 kilometara od Subotice, a autobus je prevozio uglavnom mlađe osobe, vjerovatno na ekskurziju.

U autobusu je bilo 37 putnika, a život je izgubila 50-godišnja žena, dok su svi povrijeđeni zbrinuti u bolnici u Subotici. Hitna pomoći je zbrinula 15 povrijeđenih, od kojih dvoje imaju teže povrede.

Autobus je prevozio turske državljane, a kretao se prema Njemačkoj, od Novog Sada ka graničnom prelazu Horgoš.

Tačan uzrok nesreće još nije poznat, međutim, prema nezvaničnim informacijama RTS-a, vozač je najverovatnije zaspao, zbog čega je skrenuo s puta i survao se.

Putnici iz prevrnutog autobusa misle da je vozač zaspao

Najvjerojatniji uzrok prevrtanja turskog autobusa na putu kod Bačke Topole je taj da je vozač zaspao, smatraju povrijeđeni putnici, državljani Turske, koji su smješteni u Opštoj bolnici u Subotici.

Oko tridesetak mladih, uglavnom s lakim povredama, nakon ukazane pomoći u toku prijepodneva bilo je smješteno u holu Hitnog prijema u Opštoj bolnici, javio je Tanjug.

Većina njih je vidno potresena, nisu željeli da im se snimaju lica kamerama, pošto još nisu stupili u kontakt s porodicama.