latinica  ћирилица
14/08/2014 |  09:55 | Autor: RTRS

BL- Bačena bomba na kiosk u krugu Studentskog centra

Јutros je kod Studentskg centra "Nikola Tesla" u Banjaluci eksplodirala bomba, a prema prvim iformacijama niko nije povrijeđen.

Policija traga za dvojicom bombaša koji se sumnjiče da su aktivirali eksplozivnu napravu u krugu Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, na kiosk koji je privatno vlasništvo i nalazi se na samo dva metra udaljenosti od studentske čitaonice.

Policija još nije uhapsila osumnjičene, koji su bombom u objektu napravili materijalnu štetu od oko 15.000 KM, te potom pobjegli.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Na mjestu eksplozije pronađeni su i izuzeti tragovi na kojima će biti obavljena kriminalističko-tehnička obrada i po potrebi vještačenje. Kiosk je pod video nadzorom, pa je policija izuzela snimak.

Nezvanično, riječ je o bombi M-52, ili kako je mnogi zovu Kragujevka. Vlasnik kisoka u kojem je smješten kafić "Šestica" nije želio pred kamere, ali nam je u kratkom razgovoru za RTRS rekao da sumnja na maloljetnika sa kojim je i ranije imao problema. Kiosk je pod video nadzorom, pa je policija izuzela snimak koji bi trebalo da im posluži u pronalaženju osumnjičenog. Očevici tvrde da su se u trenutku napada u blizini kioska nalazila dva lica.