latinica  ћирилица
14/08/2014 |  15:38 | Autor: RTRS

Slavonski Brod: Uhapšen zbog skupljanja polnih organa

Slavonskobodska policija i zvanično je potvrdila da istražuje slučaj muškarca koji je skupljao ljudske organe, zbog čega se sumnja da je počinio krivično djelo povrede mira pokojnika.

Prekjuče smo dobili dojavu o pronalasku staklenki u kojima su muški polni organi pokojnika. Nakon preduzetih mjera, policijski službenici su juče uhapsili 52-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je počinio krivično djelo  povrede mira pokojnika, izjavila je Kata Nujić, portparol Policijske uprave brodsko-posavske.

Zbog okolnosti događaja u policiji za sad ne izlaze s dodatnim podacima o slučaju koji je šokirao Slavonski Brod.

Dodatnu informaciju nije bilo moguće dobiti ni u Opštinskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu kojem je policija predala slučaj, zbog odsutnosti lica ovlašćenih za komunikaciju s medijima.

Nakon objavljivanja prvih informacija pojavile su se brojne spekulacije oko načina na koji je osumnjičeni prikupljao dijelove tijela. Sve upućuje da su organi prikupljani na patologiji slavonskobrodske opšte bolnice.

Višestruki pokušaji novinara da u bolnici dobiju zvaničnu izjavu ostali su bezuspješni.

Uhapšeni muškarac je već neko vrijeme odsutan s posla zbog suspenzije koju je zaradio zbog drugih ponašanja koja nisu bila u skladu s radnom etikom.