latinica  ћирилица
14/08/2014 |  18:24 | Autor: SRNA

Hrvatsku zahvatilo olujno nevrijeme sa gradom

Hrvatsku je zahvatilo još jedno pogoršanje vremena. Јutros u većem dijelu Hrvatske kiša, grmljavina, a ponegdje i grad.
Led - Foto: ilustracija
LedFoto: ilustracija

U Koprivnici je  grom udario u porodičnu kuću  i izazvao požar. Nezvanično, vlasnik kuće je Podravkin direktor, čija je obitelj na porodica pa u kući nije bilo nikoga.

Meteoalarm je izdao upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za veći dio Hrvatske.

Najgore je dosad bilo na karlovačkom području. Olujno nevrijeme uz grad protutnjalo je kroz Karlovac i okolinu. Јak vjetar lomio je stabla i stvarao probleme u saobraćaju. Pod naletima jakog vjetra srušeno je nekoliko stabala.

Stablo je palo na stambenu zgradu a ispred ulaza u Dom zdravlja na Dubovcu srušena je nadstrešnica. Na karlovačkom području palo je više od 30 litara kiše po kvadratnom metru. Potopljeni su mnogi podrumi, a i saobraćajnice na području Ilovca, Duge Resa i Tušilovića.

Zbog obilne kiše koja je sinoć i jutros padala na području Hrvatskog zagorja zatvorene su dvije saobraćajnice u okolini Krapine, poplavljeni su brojni podrumi, a voda je ušla i u desetine kuća. Vatrogasci su intervenisali na više od stotinu mjesta, a i komunalni radnici od sinoć čiste odvode uz ulice. Saobraćaj na većini puteva je otežan.

U Zagrebu su zbog poplave  vatrogasci su imali 18 intervencija, i to dva gašenja požara i 16 ispumpavanja, saopšteno je  se iz Službe za upravljanje u hitnim situacijama.