latinica  ћирилица
15/08/2014 |  19:01 | Autor: RTRS

"Transparentan rad Fonda solidarnosti RS"

Svaki građanin Republike Srpske na internet stranici Vlade Republike Srpske i stranici www.obnovasrpske.org može da se uvjeri u transparentnost rada Fonda solidarnosti i procesa izdavanja elektronskih kartica "Obnova Srpske", saopšteno je iz SNSD-a.

"Sredstva Fonda solidarnosti troše se u skladu s odlukama koje donese ovo tijelo, a u kojem, između ostalog, sjede birani predstavnici Srpske demokratske stranke", navode u SNSD-u.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica zatražio je danas da Vlada Srpske saopšti koliko je izdato vaučera iz Fonda solidarnosti Republike Srpske za obnovu od poplava i koliko je sredstava prikupljeno u ovom fondu.

Ponovio je kritike SDS-a na način prikupljanja sredstava u budžetu Srpske za poplavljene, ocijenivši da bi oporezivanje prema visini primanja bilo pravedenije i efikasnije.

Na internet stranici "Obnova Srpske" objavljeno je danas da je Fond solidarnosti za obnovu Republike Srpske distribuisao ukupno 14.500 elektronskih platnih kartica građanima kojima su u majskim poplavama uništeni stambeni objekti, a od navedenog broja trenutno je u upotrebi 12.500.

Na računu za posebne namjene Ministarstva finansija, opštem deviznom računu i pej-pal računu, za poplavama ugrožena područja i stanovništvo, uplaćeno je ukupno 8.127.632 KM.