latinica  ћирилица
15/08/2014 |  20:13 | Autor: Agencije

Psi i djeca kao gradonačelnici u Minesoti

Američka država Minesota je prilično čudna kada je u pitanju lokalna politička scena. Prije nekoliko nedjelja Erik Miler pobjedio je na izborima za gradonačelnika gradića Dorset.

Čak ni činjenica da ima 16 godina ne bi bila čudna, da gradonačelnik Robert Tafts, kog je „skinuo“ sa vlasti, nije imao pet godina!I sada, kao da ovo nije bilo dovoljno, glasači na lokalnim izborima u gradu Kormorant izabrali su sedmogodišnjeg psa Djuka (vojvodu) za gradonačelnika.

Najbolje od svega je što je Djuk svog protivkandidata pobjedio sa ogromnom razlikom u glasovima. Imao je dva puta više glasova od Ričarda Šerbruka, vlasnika lokalne prodavnice.

Šerbruk, ipak, nije imao ništa protiv izbora svojih sugrađana.

„Podržaću Djuka potpuno. On pravi sportista, voli da lovi. Mislim da će štititi grad koliko god može", istakao je Šerbruk, dodajući da je i sam glasao za svog protivkandidata.

Djuk će zvanično zakletvu položiti u subotu, a prodavnice hrane za ljubimce već su počele da „lobiraju" šaljući i nudeći godišnje zalihe.

Možda bi Djuku bilo pametno da pozove malog Roberta da mu bude savjetnik, pošto je petogodišnjak imao interesantne prijedloge zakona. Јedan od njih glasio je da svako ko radi u administraciji obavezan da jede sladoled.