latinica  ћирилица
17/08/2014 |  08:21 | Autor: Agencije

Ivanovićeva u finalu Sinsinatija

Srpska teniserka Ana Ivanović savladala je u spektakularnom meču Mariju Šarapovu sa 6:2, 5:7, 7:5 u polufinalu turnira u Sinsinatiju.
Ana Ivanović - Foto: Beta/AP
Ana IvanovićFoto: Beta/AP

Ivanovićeva će se za titulu boriti sa Serenom Vilijams, koja je takođe u tri seta eliminisala Karolinu Voznijacki.

Meč nije bio posebno kvalitetan, ali je bio izuzetno dramatičan, sa mnogo preokreta, nervoze i uspona i padova na obje strane.

Ana je u prvom dijelu meča bila superiorna i kontrolisala je zbivanja na terenu sve do rezultata 6:2, 4:0. Tada je na brejk lopti sudija donio spornu odluku po kojoj je ponovio poen (a Ana je smatrala da je trebalo da ga dodijeli njoj).

Šarapova je tada napravila brejk, a Ana je postala stegnuta i nervozna. Iako je došla do 5:2 i situacije da gem kasnije servira za pobjedu, Ivanovićeva se povukla, a Ruskinja je pronašla ritam i uspjela je da vrati i drugi brejk.

Tada se Anina igra raspala, a Šarapova je osvojila još tri gema za 7:5 i izjednačenje u setovima.

Odlučujući set bio je napet, sa mnogo tenzije i nervoze na obje strane. Šarapova je tri puta imala brejk prednosti, ali užasno je servirala – na 5:4 je Ana spasilla dvije meč lopte (forhend viner i greška Šarapove), da bi joj Ruskinja sa dvije duple greške u nizu poklonila povratak u meč.

Ivanovićeva je u sljedećem gemu spasilla brejk loptu i napokon dobila "svoj" gem, da bi u narednom realizovala drugu meč loptu i došla do nevjerovatnog trijumfa za dva časa i 46 minuta igre.

Ukupno, Ana je imala 29 vinera i 45 neiznuđenih grešaka, dok je Šarapova upisala 28 direktnih poena i 51 grešku.