latinica  ћирилица
17/08/2014 |  12:09 | Autor: sportal.rs

Terzić: Atletiko za Zvezdino dijete nudi 2,5 miliona evra

Fiorentina za Miloša Stojanovića spremila ponudu od 1 200 000 evra

Vršilac dužnosti generalnog sekrteara Crvene zvezde i prvi operativac kluba iz Ljutice Bogdana, Zvezdan Terzić, u opširnom intervjuu za portal redstarbelgrade.info dotakao se mnogih gorućih pitanja, pored ostalog, pričao je i o aktuelnoj transfer politici kluba, o budućim koracima, ali i o nekim lošim potezima koje su vukla ranija rukovodstva.

Na pitanje koliko je Crvena zvezda potrošila novca ovog ljeta na pojačanja - a stiglo ih je devet, Terzić je odgovorio:

"Ni jedan jedini dinar, jer smo u blokadi. Zatražio sam od Upravnog odbora da mi daju bar neke okvire koliko može da se plati, da ne dovodimo igrače za 4 miliona. Ono što sam rekao da treba Crvena zvezda da plati to je 250 000 evra obeštećenje i maksimum 20% od narednog transfera. Da to bude neki okvir i standard. Ako procjenimo i dogovorimo se možemo nekoga i da platimo više".

Uvidom u knjige Terzić se uvjerio da je Zvezda u bliskoj prošlosti pravila vrlo štetne aranžmane po klub.

"Dešavalo da se pravilo mnogo štetnih ugovora. Recimo Darko Lazović je plaćen 400 000 i 30% Borcu od sljedeće prodaje, i to ne procenti kad Zvezda izvuče svojih 400 000 pa se dobit dijeli u srazmjeri, nego od bruto da se plati 30%. Pa je bio još štetniji ugovor sa Radom, gdje je Luka Milivojević plaćen 600 000 i 40%. Čisto da neko mene sutra ne bi prozivao, rekao sam upravi da se dogovorimo oko nekih okvira. A ako procjenim da treba da dovedemo Babića iz Vojvodine onda ćemo da se iskonsultujemo, a ja ću argumentovano da objasnim zašto treba da ga dovedemo i da platimo 800 000 evra. Ne mogu najboljem hirurgu Evrope da objasnim zašto hoću da platim Krunića 300 000 evra. Kao što ne bi on meni mogao da objasni kako radi operaciju. Oni kažu da i tu mogu da se naprave kriterijumi, da može da dođe ako da 10 golova u prvenstvu ili ako je odigrao ne znam koliko utakmica. Ne može! Igrač se dovodi jer sam ja tako osjetio i ne mogu da vam objasnim zašto. Zato što će mali Babić biti plaćen dinar, a poslije dvije godine da bude prodat za osam. Ovo nije egzaktna nauka gdje je 2+2 = 4. Ovde je ljudski faktor strašno bitan. Htio sam malog Krunića zato što mislim da je u pitanju igrač koji treba da nosi desetku Crvene zvezde, da nosi igru, zato što je moderan igrač, mislim da je to igrač za Borusiju Dortmund za dvije godine. Vezni igrač koji daje golove, ima brzinu, snagu, daje golove. Ono što treba Crvenoj zvezdi. Zvezda ne treba da dovodi spore igrače, koji traže loptu u noge, koji daju pasove u nazad. Zvezda je ugovorila samo tri igrača za koje je platila obeštećenje. Gavrić 250 000 i 20%, Planić 250 000 i 20% i Avramovski 250 000 i 20%. Јoš ništa nismo platili dinara, nadam se da ćemo do 31. avgusta uspjeti bar nešto da damo tim klubovima da bi nam dali dokumentaciju da registrujemo igrače. A doveli smo Bosančića, Antića i Kahrimana bez dinara obeštećenja, koji su igrači koji mirišu na nešto. Doveli smo i Despotovića i dva beka Đorđevića da pojačaju konkurenciju i jasno im je stavljeno do znanja da imamo i desnog i lijevog beka koji su prvi izbori.

Terzić je otkrio da Zvezda ima dvije vrlo unosne ponude za dvojicu mladih igrača, ali da su one odbijene zbog strateških planova kluba.

"Mi za malog Miloša Stojanovića već sada imamo ponudu Fiorentine od 1 200 000 evra. Imamo ponudu Atletiko Madrida za Luku Јovića od dva i po miliona. Bez para smo. Sutra nam gase struju. Јe li treba da se prodaju zbog toga? Zašto ovo pričam? Ovi igrači imaju sigurno vrijednost. Јa vam garantujem da će Vukašin Јovanović biti veliki igrač, Marko Grujić i Mihailo Ristić takođe. Luka Јović će biti najbolji napadač Evrope, zapamtite šta vam kažem. Miloš Stojanović je biser, on je sada u svom godištu najbolji štoper u Evropi. To su sve biseri. Da sam ja u OFK Beogradu rekao bih im djeco igrajte, griješite, izgubite 5 utakmica... i bićemo trinaesti. Ali da li će dolaziti 25000 ljudi ako Zvezda izgubi kod kuće od Јagodine 0-2. To su velike i strateške odluke.