latinica  ћирилица
17/08/2014 |  20:59 | Autor: Agencije

Raduljica: Igramo i za ljude iz RS i sa Kosova

Najbolji košarkaši Srbije igraju u finalu Trofeja Beograda sa selekcijom Turske.

Nakon četiri pune godine bivši košarkaš FMP-a, Borca, Anadolu Efesa, Albe, Partizana i Azomvaša, Miroslav Raduljica,  vratio se u nacionalni tim, pa je srpska publika konačno u prilici da NBA centra vidi u akciji.

"Odličan je osjećaj vratiti se ovdje i igrati pred ovom publikom. Mi se trudimo da je maksimalno ispoštujemo kada dođe da nas bodri, kao i sve one koji nas prate preko TV-a, kao i u Republici Srpskoj i na Kosovu. Igramo za njih, učinićemo sve, koliko je u našoj moći da ih ne razoračamo", rekao je Raduljica za "mozzartsport.com".

Igrač Milvokija smatra da je ekipa dosta napredovala u odnosu na sam početak priprema.

"Mislim da smo dosta napredovali, posebno u tim nekim sitnicama koje su nam pravile problem na početku. Bar što se tiče tih nekih odbrambenih sistema, manje-više u napadu. Јa se nadam da će se sve to iščistiti do početka Mundobasketa, a mnogo je dobro što je ovako sad".

Kao i u prethodnim mečevima, u timu sigurno neće biti Miloša Teodosića, dok se očekuje da Nenad Krstić ponovo samo izvede ekipu na parket, ne i da provede određeno vreme na parketu. 

"Јako nam smetaju svi ti problemi sa povredama, posebno ako se uzme u obzir činjenica da nam Krle i Teo, koji bi trebalo da nam budu stubovi tima, nisu tu na terenu. Istina, sa nama su tu uvek i bodre nas maksimalno, ali vjerujem da bi sve izgledalo mnogo bolje da su sa nama na parketu", zaključio je Raduljica.