latinica  ћирилица
18/08/2014 |  08:42 | Autor: SRNA

Stanje na putevima

Na dionici magistralnog puta koji prolazi kroz Rogaticu, zbog obilježavanja slave opštine, na snazi je privremena obustava saobraćaja za sva vozila od 17.00 do 2.00 časa i sutra od 14.00 do 2.00, saopšteno je iz Republičkog auto-moto saveza.
Putevi - Foto: RTRS
PuteviFoto: RTRS

Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeravati na alternativne pravce ulicama Đenerala Draže iz pravca Sokolca i Serdar Јanka iz pravca Ustiprače.

Zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut u prekidu je saobraćaj na magistralnom putu Tuzla-Bijeljina, a putnička i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Tobuta i Priboja.

I dalje je na snazi zabrana saobraćaja za sva vozila na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, a putnička vozila mogu koristiti regionalni put Dobro Polje-Јažići-Јelašica-Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Na regionalnom putu Bušletić-Modriča, u mjestu Osječani, zbog radova vozila saobraćaju usporeno, jednom kolovoznom trakom.

Zbog deminiranja terena danas i sutra dolaziće do povremene obustave saobraćaja na magistralnom putu Brod-Odžak u naselju Liješće, lokalitet Šikare od 7.00 do 15.00 časova.

Povremene polučasovne obustave aktuelne su i na putnom pravcu Zeleni Јadar - Srebrenica, zbog radova na deminiranju terena koji će trajati do 21. avgusta.

Na dijelu magistralnog puta Caparde-Karakaj, zbog rekonstrukcije kolovoza, saobraćaj se odvija jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Vozila jednom trakom saobraćaju i na magistralnim putevima Klašnice-Prnjavor u Čardačanima, Šepak-Han Pogled, te na regionalnim putevima Konjević Polje-Fakovići-Skelani, Tišća-Caparde i Ljubovijski most-Drinjača.

U toku su radovi na magistralnom putu Banjaluka-Јajce, dionica Karanovac-Crna Rijeka i regionalnom putu Karanovac-Mitrovići zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci-Mrakovica, dionica koja od Gradiške vodi prema Kozari, dok se zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom saobraća na dionicama regionalnih puteva Zagon-Јasik i Ukrina-Gornja Vijaka.

Na magistralnom putu Јajce-Banjaluka, u mjestu Lučina, zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja, osim na Graničnom prelazu Doljani, gdje se na izlazu iz BiH čeka oko 30 minuta.