latinica  ћирилица
18/08/2014 |  19:16 | Autor: SRNA

Radmanović i Ibuki: Unaprijediti ekonomske odnose

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović sastao se s delegacijom Predstavničkog doma Parlamenta Јapana, koju predvodi predsjedavajući Bunmei Ibuki, a tokom susreta naglašena je potreba unapređenja ekonomskih odnosa.

Posebna pažnja posvećena je mogućnostima investiranja u BiH, naročito u elektroenergetski sektor, navodi se u saopštenju iz Predsjedništva BiH i dodaje da su sagovornici konstatovali da su odnosi BiH i Јapana dobri.

Radmanović je naglasio važnost ekonomskog razvoja, te izrazio uvjerenje da će japanski investitori u većem obimu ulagati u BiH. On je pozitivno ocijenio zakonske okvire koji garantuju sigurnost ulaganja i koji su uticali na poboljšanje poslovne klime u BiH.

Radmanović je zahvalio za dosadašnju pomoć u obnovi koju je Vlada Јapana pružila BiH, te istakao posebnu zahvalnost za efikasnu interventnu pomoći nakon nedavnih katastrofalnih poplava.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Јapana Bunmei Ibuki je izrazio uvjerenje da će Јapan i ubuduće podržavati razvoj BiH, kako putem grantova, tako i pružanjem tehničke pomoći, te omogućavanjem povoljnih kredita.