latinica  ћирилица
19/08/2014 |  16:51 | Autor: RTRS

Dodik: Srbi više neće ratovati!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je uvjerenje da Srbi više neće ratovati i da je upravo obilježavanje 100 godina od Cerske bitke posvećeno miru, bez obzira što obilježava vojnu pobjedu koja je bila briljantna, ali i koja je bila uvod u ogromno stradanje Srba tih godina.

Srbi moraju da ojačaju usvoje državne kapacitete i da shvate da je borba za budućnost borba za nova radna mjesta, za pobjede u ekonomiji, kulturi, sportu i svemu onome što život čini važnim ako se dešava u miru.

"Vjerujem da Srbi više neće ratovati i da nas čeka period mira i da je upravo obilježavanje 100 godina od Cerske bitke posvećeno miru, bez obzira što obilježava jednu vojnu pobjedu koja je bila briljantna, ali i koja je bila uvod u ogromno stradanje Srba tih godina", rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

Dodik, koji je danas u Tekerišu kod Loznice prisustvovao centralnoj ceremoniji povodom 100. godišnjice Cerske bitke, istakao je da Srbi moraju da se posvete razvoju svoje državnosti i u Republici Srpskoj i u Srbiji.