latinica  ћирилица
19/08/2014 |  19:44 | Autor: SRNA

KiM: Pritvor za Vujačića i Lazovića

Nebojši Vujačiću i Aleksandru Lazoviću, koje optužnica pravosuđa samoproglašenog Kosova tereti za ratni zločin, određen je jednomjesečni pritvor, dok je Iliji Vujačiću izrečena mjera kućnog pritvora.

Vujačići i Lazović su zajedno sa Oliverom Ivanovićem, predsjednikom Građanske inicijative "Srbija demokratija pravda", i  bivšim načelnikom MUP Srbije za Kosovsku Mitrovicu Dragoljubom Delibašićem optuženi za ratni zločin nad civilnim stanovništvom 1999. i 2000. godine i ubistvo jednog Albanca u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Lazovićev advokat Miro Delević najavio je žalbu na odluku koju je donijela sudija Euleksa u Osnovnom sudu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, navodeći da je sud prihvatio stav tužioca i zbog mogućeg uticaja na svjedoke odredio pritvor njegovom branjeniku.

- Obrazloženje suda je krajnje neprihvatljivo. Sa mojim klijentom dogodilo se nešto neočekivano. Njemu je određen pritvor, sudsko zadržavanje od mjesec dana, zbog mogućeg uticaja na svjedoke optužnice. To je suludo i besmisleno. Nismo očekivali tako drastičnu mjeru - rekao je Delević.

On je naveo da je sudski pritvor od mjesec dana određen i Nebojši Vujačiću koji je do sada bio pod mjerom kućnog pritvora, dok je njegovom ocu Iliji izrečena mjera kućnog pritvora i zabrana kontakta sa više lica.