latinica  ћирилица
19/08/2014 |  23:12 | Autor: Sportska centrala

Kvalifikacije za LŠ: Remiji u Napulju i Istanbulu

Rezultati prvih utakmica poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, odigranih u utorak, obećavaju neizvjesne revanš mečeve.
Liga šampiona - Foto: ilustracija
Liga šampionaFoto: ilustracija

Derbi večeri, između Bešiktaša i Arsenala, završen je bez golova, a među zapaženijima na terenu bio je Milorad Mažić, koji je pokazao šest žutih i jedan crveni karton.

Arsenal je posljednjih desetak minuta igrao bez isključenog Remzija, ali je upravo u tim trenucima bio i najopasniji, pošto je preko Čemberlena nekoliko puta opasno zaprijetio i pogodio stativu.

Za razliku od meča u Istanbulu, u duelu Kopenhagena i Bajera iz Leverkuzena mreže su se tresle čak pet puta. Poslije nekoliko preokreta, njemački tim je stekao lepu prednost pred revanš. Atletik Bilbao je dugo vodio u Napulju, ali je na kraju morao da se zadovolji remijem, pošto je i italijanski tim imao odlične prilike da stigne do potpunog preokreta i pobede.

Salcburg je u sudijskoj nadoknadi vremena primio gol od Malmea i ispustio lepu prednost od dva gola. Steaua je nadigrala Ludogorec, ali je uspjela da stigne do trijumfa tek u samom finišu utakmice. Čipkiu je obradovao navijače rumunskog kluba i iskupio se za neiskorišćen penal iz prvog poluvremena.


Bešiktaš - Arsenal 0:0

Kopenhagen - Bajer Leverkuzen 2:3 (2:3)
Јorgensen 9', Amartej 13' - Kisling 5', Belarabi 31', Son 43'

Napoli - Atletik Bilbao 1:1 (0:1)
Iguain 68' - Muniain 41'

Salcburg - Malme 2:1 (1:0)
Šimer 16', Sorijano 54' - Forsberg 91'

Steaua - Ludogorec 1:0 (0:0)
Čipkiu 88'

Srijeda, 20. avgust:
Alborg - APOEL
Lil - Porto
Maribor - Seltik
Slovan Bratislava - BATE Borisov
Standard - Zenit