latinica  ћирилица
20/08/2014 |  18:45 | Autor: RTRS

SNSD odgovara na kritike SDS-a: Netačni podaci!

Ukoliko opozicija pobijedi na predstojećim izborima prioritet Vlade, koju će voditi Mladen Bosić, biće otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru, borba protiv krimanala i nepotizma.

Ovo je izjavila Aleksandra Pandurević, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH, optužujući Vladu da vodi pogrešnu politiku, jer je dozvolila da ima 10 hiljada penzionera više od zaposlenih. 
Estradnom retorikom, netačnim podacima i napadom na institucije Srpske Pandurevićeva želi da zataška stanje u opoziciji koja je bezidejna, bezperspektivna i bez ikakvih projekata, odgovara zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Staša Košarac. 

Prema računici SDS-a od 2006. godine bez posla je ostalo gotovo 10 hiljada radnika. Problem je, kažu, i prekobrojno zapošljavanje u javnom sektoru. U posljednjih osam godina u institucijama Srpske, tvrde, zaposleno je oko 10 hiljada, dok je 25 hiljada manje radnih mjesta u privatnom, zadružnom i mješovitom sektoru. 

Politika Vlade jeste očuvanje radnih mjesta, jačanje Republike Srpske, odgovaraju iz SNSD-a. Istup Pandurevićeve Staša Košarac nazavo je „estradnim“ kojim funkcionerka SDS-a želi da ojača lične ambicije na temelju sarajevskih želja i tako se približi gradu na Miljacki, a ne na Vrbasu. SDS je, kaže, 2006. godine SNSD-u ostavio demontiranu Republiku Srpsku. Upitao je šta je s "Koka-Kolom" iz Hadžića, "Pretisom" iz Vogošće, "Unisom" i drugim preduzećima ovog regiona.

Sve će biti mnogo bolje kada opozicija preuzme vlast u oktobru, a Mladen Bosić Vladu Srpske – poruke su opozicije. Iako ubijeđeni u pobjedu i premijersku funkciju lidera SDS-a, Bosić je ipak nosilac liste za parlament BiH.

Nikad i nigdje premijer se ne kandiduje za izbore, kažu u SNSD-u. Ako je Bosić siguran u pobjedu zbog čega se onda nije kandidovao za predsjednika RS. U tom slučaju bi morao da se odrekne liderske pozicije u stranci.
Ono što je izvjesno, kaže Miroslav Milovanović iz SNSD-a jeste da će Bosić biti predsjednik opozicije i nakon oktobarskih izbora – uz opasku da i na tu funkciju postoje pretendenti i da bi Bosić mogao izgubiti i lidersku poziciju u SDS-u. 

N.Veletić