latinica  ћирилица
21/08/2014 |  17:09 | Autor: sportal.rs

Direktor Kristal Palasa podnio ostavku zbog "slučaja poruke"

Samo nekoliko sati pošto je u javnost na porvšinu isplivala vijest o porukama koje je razmjenjivao sa Malekijem Mekajem, Iain Mudi, podnio je ostavku na mjesto sportskog direktora Kristal Palasa, prenose engleski mediji.
Iain Mudi i Maleki Mekaj - Foto: AFP
Iain Mudi i Maleki MekajFoto: AFP

Istraga Fudbalske Asocijacije Engleske, vezana za sporne transfere igrača Kardifa u vrijeme dok su u tom klubu radili Mudi i Mekaj, i provjera telefona i računara obojice, dovela je do saznanja da su razmjenjivali rasističke, homofobične i seksističke poruke u kojima su vrijeđali igrače, druge funkcionere, agente...

Malki je trebalo ovih dana da postane novi menadžer Kristal Palasa na poziv Mudija, ali od njihove nove saradnje neće biti ništa, pošto je klub odustao od dovođenja bivšeg trenera Kardifa, a u međuvremenu je i Mudi podnio ostavku zbog kompromitujućih vijesti o njemu i Malkiju.

"U svjetlu događaja od srijede, sportski direktor Iain Mudi je podnio ostavku koja je usvojena. Klub se više neće oglašavati po tom pitanju" - navodi se u kratkom saopštenju Kristal Palasa.