latinica  ћирилица
22/08/2014 |  10:01 | Autor: sportal.rs

Đorđević: Da se malo spustimo na zemlju

Poslije teškog trijumfa nad Novim Zelandom, selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević priznao je da je dobro što su “orlovi“ pronašli našin da pobjede nezgodnog rivala, koji je često u prošlosti znao dobro na namuči selekciju Srbije.

- Za mene je svaka sljedeća pobjeda najveća. Ova je sada najveća. Poštujem rad trenera Nenada Vučinića i način na koji igraju. Primjer su kako treba igrati košarku, timski, sa mnogo pomaganja, dodavanja, svako zna svoju ulogu. Igraju sa velikim požrtvovanjem, srcem. Znali smo da će biti teška utakmica. Nismo do sada igrali sa nekim atipičnim ekipama kao što je Novi Zeland, koji ima brze igrače, sa snažnim duelima, nisu odstupili cijelu utakmicu - rekao je selektor Srbije i dodao:

- Dobra provjera, da se možda malo spustimo na zemlju. Mada, iskreno mislim da nismo poletjeli nego je kvalitet Novog Zelanda doprinio da igramo ovakvu utakmicu. Igrali smo na dobar način, možda je u ovom trenutku i realan odnos snaga. Mi smo i osvajajući medalje gubili od reprezentacije Novog Zelanda i za nas ova košarka nešto što ne srećemo svaki dan. Dobro je da smo našli način da pobijedimo.

Đorđević je prokomentarisao i povratak udarnog tandema, Nenada Krstića i Miloša Teodosića.

- Nisu u ritmu, odradili su dva treninga, ne u “ful“ snazi. Zadovoljan sam što su igrali i dali solidan doprinos, predstoji još 10 dana da uđu u bolji ritam. Oni su dva važna šrafa u našem sistemu igre. Nisam više očekivao - istakao je Đorđević.

Takođe, Stefana Markovića su tokom meča zaboljela leđa, pa je stručni štab odlučio preventivno da reaguje i izvede ga iz igre.

Drugi duel između Srbije i Novog Zelanda na programu je u nedjelju (15.30) u dvorani "Pionir", a biće to posljednja kontrolna utakmica srpskih košarkaša pred put u Španiju.