latinica  ћирилица
22/08/2014 |  13:32 | Autor: SRNA

Čubrilović u Kostajnici: Interventno djelovati i spriječiti nove poplave

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović najavio je danas da će se na području opštine Kostajnica interventno djelovati radi sprečavanja novih poplava koje bi mogle nanijeti dodatne štete.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

Čubrilović je nakon razgovora sa načelnikom opštine Dragom Bundalom rekao da su posljednje padavine nanijele veliku štetu infrastrukturi i privredi na području ove opštine.

"Mora da se usaglasi projekat između `Voda` i `Puteva Srpske`, i izvođač radova biće već od ponedjeljka /25. avgusta/ uveden u posao na regulaciji vodotoka riječice Tavije", rekao je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, Јavno preduzeće "Putevi Srpske" i Ministarstvo saobraćaja i veza obezbijediće sve potrebne uslove da ovaj projekat bude uspješno završen.

Načelnik opštine Kostajnica ponovio je da je već ranije definisano da je jedno od uskih grla most na riječici Taviji na magistralnom putu Kostajnica - Kozarska Dubica.

"Sa Čubrilovićem je dogovoreno da inženjeri iz preduzeća `Putevi Srpske` naprave idejno rješenje i da zajedno sa regulacijom Tavije uredimo ovaj most - usko grlo", rekao je Bundalo.

Bundalo je naveo da je za uređenje rječice Tavije potrebno 650.000 KM i naglasio da postoji sveobuhvatno rješenje kako bi bili otklonjeni uzroci poplava na području Kostajnice.

"Potrebno je da uradimo jedan dio obilaznice na putu prema Kozarskoj Dubici, što bi ujedno bila i obaloutvrda, odnosno štitila bi grad od izlivanja rijeke Une", rekao je Bundalo.

Sastanku načelnika opštine Kostajnica i ministra saobraćaja i veza Republike Srpske prisustvovao je i savjetnik predsjednika Vlade Srpske za vanredne situacije Momir Zec.