latinica  ћирилица
22/08/2014 |  15:25 | Autor: B92

Real odbio Barseloninu ponudu za Di Mariju

Barselona je ponudila Real Madridu 60 miliona evra za Argentinca Anhela di Mariju, prenose mediji na Pirinejskom poluostrvu.

List Sport tvrdi da su zvaničnici Barselone uspostavili kontakt sa Realom, ali da je predsjednik madridskog kluba Florentino Peres odbio da pregovara o prodaji Di Marije.

Trener Reala Karlo Anćeloti rekao je da ga je Argentinac zamolio da napusti klub i dodao da je Di Marija zatražio da napusti Santijago Bernabeu.

Di Marija (26) je 2010. godine došao iz Benfike u Real i sa klubom ima ugovor do 2018. godine, a njegova cijena se kreće oko 60 miliona evra.

On je za Real do sada odigrao 190 utakmica i postigao 36 golova, dok je 52 puta nastupao za selekciju Argentine.

Prošle sezone bio je jedan od najzaslužnijih za desetu titulu prvaka Evrope Madriđana, ali je dolaskom Hamesa Rodrigesa i Tonija Krosa izgubio mjesto u startnoj postavi.

Sjajni Argentinac je bio viđen u Pari Sen Žermenu, neposredno poslije završetka Mundijala, ali ekipa iz Pariza ne smije da potroši više od 60 miliona evra, zbog kršenja finansijskog fer pleja.

Posljednji igrač koji je prestonicu zamijenio Katalonijom bio je sadašnji trener Barselone Luis Enrike. On je 1996. godine prešao u redove 'Blaugrane', vremenom zavrijedio mesto kapitena, a sada i trenera prvog tima.

S druge strane, najpoznatiji igrači koji su otišli u kontra smjeru su Bern Šuster, Mihael Laudrup i Luis Figo.