latinica  ћирилица
22/08/2014 |  18:40 | Autor: RTRS

Bileća: Radnice "Imeksa" protestuju četvrti dan

Protest radnica tekstilne industrije "Imeks internacional" iz Bileće, zbog neisplaćenih zarada nastavljen je četvrti dan.

Iako je bilo najavljeno da će se neko od predstavnika preduzeća "Nikola Tesla", strateškog partnera, pojaviti pred radnicama, do toga ni danas nije došlo. 

Radnice do utorka neće dolaziti na posao. Pogon je zaključan, a tehnički direktor im je dao garanciju da do tada u fabriku niko neće ulaziti jer, kako kažu, nema efekta da zaposleni dolaze, ako se ništa ne proizvodi.

Direktorica "Imeks internacionala" Milena Јanković, koja je već duže vrijeme u Njemačkoj, na razgovor sa radnicama poslala je svoju ćerku, koja nakon sastanka nije željela pred kamere. Radnice, međutim, kažu da ona "nije adresa na kojoj će tražiti rješenje problema".

Iako su bili najavljeni, predstavnici preduzeća "Nikola Tesla", danas nisu došli. Nezvanično, u ponedjeljak bi u Banjaluci trebalo da bude održan sastanak predstavnika ovog preduzeća, Vlade i direktorice "Imeks internacionala" Milene Јanković. Nakon tog sastanka, trebalo bi se znati više o daljnjoj sudbini preduzeća.