latinica  ћирилица
23/08/2014 |  11:43 | Autor: SRNA

Rogozin: Zašto Ki Mun nije zabrinut što je konvoj stigao kasno?

Ujedinjene nacije treba da budu zabrinute ne zbog dolaska ruske humanitarne pomoći u Lugansk, u istočnu Ukrajinu, već zbog činjenice da su kamioni sa pomoći stigli kasno na svoje odredište, rekao je zamjenik premijera Rusije Dmitrij Rogozin.

"Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izrazio je zabrinutost zbog dolaska humanitarnog konvoja u Lugansk. Zašto nije zabrinut zbog činjenice da konvoj nije ranije došao u Lugansk ljudima kojima je potreban", zapitao je Rogozin, prenosi RIA "Novosti".

Moskva je podsjetila UN da je Rusija dobila formalno odobrenje od vlasti u Kijevu za prolazak humanitarnog konvoja preko ukrajinske granice 12. avgusta.

Humanitarna katastrofa u Lugansku, koji kontrolišu proruski aktivisti, uslijedila je nakon što je ukrajinska vojska blokirala prilaze gradu.

Xumanitarna pomoć isporučena

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je humanitarna pomoć isporučena na namjeravanu destinaciju na jugoistoku Ukrajine.

U saopštenju se navodi da Moskva namjerava da nastavi saradnju sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta /MKCK/.

"Potvrđujemo našu namjeru da nastavimo saradnju sa MKCK kako bi pružili humanitarnu pomoć narodu jugoistočne Ukrajine", navodi se u saopštenju.