latinica  ћирилица
23/08/2014 |  16:29 | Autor: RTRS

BG: Izgorio tržni centar "Depo"

U velikom požaru koji je izbio jutros u 8 časova u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu, u potpunosti je izgorio tržni centar "Depo".
TC "Depo" . požar - Foto: TANЈUG
TC "Depo" . požarFoto: TANЈUG

Vatrogasci su lokalizovali požar, u kome nema povrijeđenih, ali je pričinjena velika šteta.

Gust dim se tokom jutra nadvijao iznad tržnog centra u kome se prodaje garderoba, miris paljevine se širio Beogradom, a materijalna šteta je velika. Srećom, kako je radno vreme od 9 časova u Depou nije bilo ljudi u trenutku požara.

Požar su gasila 33 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila. Nadležni navode da je požar ugašen, ali dio vatrogasne ekipe će još dežurati, jer je nagorjeli materijal na podu i treba paziti da ne bi došlo do aktiviranja novog požara. Za sada uzroci, kako navode, nisu poznati, a nakon saniranja objekta utvrdiće se uzroci požara.

U "Depou" je bilo 160 radnji, a vlasnici kažu da je sva roba uništena. Vlasnici tezgi pretpostavljaju da su uzrok loše instalacije. "Sve što smo unutra imali je uništeno, roba je izgorjela, a sa gradskim čelnicima ćemo razgovarati i nastojaćemo da se dogovorimo o što bržoj sanaciji objekta jer od rada u ovom objektu zavisi najmanje 1.000 ljudi", kaže jedan od vlasnik.

Zvanično, uzrok požara se još ne zna, a istraga je u toku, javljaju beogradski mediji.