latinica  ћирилица
25/08/2014 |  15:26 | Autor: RTS

US open: Na terenu Novak, Јelena i Bojana

Troje srpskih tenisera prvog dana na US openu.

Јelena Јanković će igrati protiv Bojane Јovanovski, dok će protivnik najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića biti Argentinac Dijego Švarcman.

Prvog dana takmičenja na posljednjem grend slem turniru u sezoni, US openu, danas će svoje mečeve, između ostalih, igrati i troje srpskih tenisera.

Prve će na teren Јelena Јanković i Bojana Јovanovski, čiji će međusobni duel za nas biti najinteresantniji u prvom kolu. To će biti njihov četvrti okršaj, a Јankovićeva, deseta teniserka svijeta, ostvarila je dvije pobjede. Posljednji put igrale su prošle godine na turniru u Rimu, kada je Јelena pobijedila sa 6:2, 6:0.

Duel srpskih teniserki je drugi na programu terena broj 17, na kome takmičenje počinje u 17 časova po srednjoevropskom vremenu duelom Mihaila Јužnog i Nika Kirjosa.

Prvi teniser svijeta Novak Đoković igra protiv Argentinca Dijega Švarcmana, 79. igrača na ATP listi, i to će biti njihov prvi duel.

Meč je posljednji u večernjem delu programa na stadionu "Artur Eš" i počinje u jedan sat poslije ponoći duelom Ruskinja Marije Šarapove i Marije Kirilenko.