latinica  ћирилица
25/08/2014 |  15:52 | Autor: SRNA

Vidović: Susreti mladih pružaju mogućnost razvijanja ideja

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Igor Vidović ocijenio je da će ovogodišnji susreti mladih u Trebinju poslužiti kao jedinstveno okruženje u kojem će mladi raditi na razvijanju zajedničkih ideja da bi poboljšali položaj.
Otvaranje 18. susreta mladih u Trebinju - Foto: SRNA
Otvaranje 18. susreta mladih u TrebinjuFoto: SRNA

Vidović, koji je sinoć u Trebinju prisustvovao otvaranju 18. Susreta mladih, izjavio je da ova tradicionalna manifestacija pruža mogućnost zajedničkog okupljanja, druženja, razvijanja ideja i rada na programima namijenjenim omladini.

Prema njegovim riječima, osnovni cilj manifestacije je da doprinese promociji omladinskog rada i stvaralaštva, te da dodatno bude pojačan odnos mladih iz različitih regija Republike Srpske i regiona, saopšteno je iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju.

Vidović je u svom obraćanju zahvalio mladima koji su učestvovali u radnim kampovima prilikom sanacije poplavljenih područja u Bijeljini i Doboju.

Iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju ističu da podržavaju mlade i njihove projekte u okviru Vlade Republike Srpske.

Na ovogodišnjim susretima okupilo se oko 200 mladih, koji će u narednih pet dana kroz zabavu, druženje i interaktivno učenje razmjenjivati mišljenja i učestvovati u edukativnim radionicama.

Omladinski savjet Republike Srpske na ovogodišnjoj manifestaciji najavio je jednog od najmlađih ministara koji je na svom primjeru pokazao da se mladima u Republici Srpskoj pruža šansa.

Otvaranju susreta prisustvovali su i predstavnik kabineta predsjednika Srpske, ministar porodice omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović koja je otvorila 18. Susrete mladih, te predstavnici lokalne vlasti koji su izrazili zadovoljstvo što je Trebinje domaćin.