latinica  ћирилица
26/08/2014 |  13:43 | Autor: RTRS

Јovičić: Korupcija u policiji predstavlja alarm

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Јovičić najavio je da će od 1. septembra, na nivou Vlade, u upotrebi biti aplikacija "Prijavi korupciju", gdje će građani moći da podnose anonimne i javne prijave.

Komentarišući izvještaj Centra civilnih inicijativa, u kome se navodi da je najveći stepen korupcije u redovima policije, Јovičić je istakao da to predstavlja alarm na koji će MUP sigurno odgovoriti. On je apelovao da građani policijskim službenicima ne daju mito i da obavezno prijave svakog ko krši procedure, istakavši da će MUP ekspresno rješavati takve slučajeve.

Јovičić je izjavio da se neće odustati od potrage za tijelima nastradalih u posljednjim poplavama, ali su procjene da su zbog jakih bujica ona odnesena jako daleko od Banjaluke. Јovičić je rekao da se teren pretražuje svakodnevno i da neće odustati dok se žrtve ne pronađu.

"Nastavićemo da pretražujemo teren. Iskreno se nadamo da ćemo pronaći ta tijela i predati ih njihovim porodicama", rekao je Јovičić.

Policija Republike Srpske 19. dan traga za muškarcima koji su nestali u avgustovskim poplavama na području banjalučke regije.