latinica  ћирилица
26/08/2014 |  14:04 | Autor: B92

Bez Mitrovića na Mundobasketu?

Luka Mitrović neće putovati sa reprezentacijom Srbije na Svjetsko prvenstvo u Španiji, odlučio je selektor Aleksandar Đorđević.

Konferencija na kojoj će Đorđević saopštiti odluku bića održana u popodnevnim časovima u hali Pionir, ali na zvaničnom sajtu SP među igračima Srbije nema kapitena Crvene zvezde.

Nakon što je u nedjelju izbacio Vladimira Micova iz ekipe, Đorđeviću je ostalo da još jednom igraču saopšti da neće putovati na Mundobasket, a izbor je očigledno pao na Mitrovića. Odstranjivanje Mitrovića predstavlja malo iznenađenje, s obzirom da osim njega na poziciji krilnog centra mogu da igraju još samo Birčević i Bjelica.

To znači da će Srbiju na SP u Španiji predstavljati Miloš Teodosić, Stefan Marković, Stefan Јović, Bogdan Bogdanović, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić, Raško Katić, Stefan Birčević, Vladimir Štimac, Miroslav Raduljica i Nenad Krstić.

Selekcija Srbije će u A grupi igrati zajedno sa selekcijama Španije, Francuske, Brazila, Egipta i Irana. Prvi meč Srbija igra u subotu protiv Egipta.