latinica  ћирилица
26/08/2014 |  16:41 | Autor: SRNA

Cvijanović: Јoš jedna pobjeda naše koalicije

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da na oktobarskim izborima očekuje još jednu pobjedu ove koalicije i da ne vidi ozbiljniju političku snagu na suprotnoj strani.

Cvijanovićeva je rekla da je koalicija ove tri stranke testirana posljednjih godina i da je zajedno realizovala niz dobrih projekata i mnogo uradila na pozicioniranju Republike Srpske.

"Važno je da ove tri stranke u strateškim stvarima uvijek nastupaju veoma sinhronizovano i tu nema nikakvih odstupanja", izjavila je Cvijanovićeva za "Nes" radio.

Govoreći o svojoj kandidaturi za člana Predsjedništva BiH, Cvijanovićeva je rekla da je važno da Republika Srpska ima jake figure u Sarajevu na svim nivoima, koji razumiju šta su potrebe Srpske.

"Najvažnije je što je to mjesto gdje se zastupaju interesi Republike Srpske i adekvatno i brzo, uključujući institucije Srpske, reaguje svaki put kad se procijeni da su ti interesi ignorisani", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da zna da odbrani interes Republike Srpske, ali je naglasila da nikad nije radila na štetu drugih i izrazila uvjerenje da se dogovor može postići.

Cvijanovićeva je navela da ne vidi ozbiljniju političku snagu suprotstavljenu koaliciji, niti bolju recepturu za rješavanje problema.

"Sa druge strane, apsolutno sam svjesna važnosti da se izaberu adekvatni ljudi u Parlamentarnu skupštinu BiH i Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i za predsjednika Republike i člana Predsjedništva BiH", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, Republika Srpska ne može uticati na izbor druga dva člana Predsjedništva BiH, ali može uticati na to koga ona šalje u ovu instituciju.

"Moj politički moto je da gdje god idem, idem da se dogovorim, a dogovor može biti da ne iritirate druge, da ne radite na štetu drugih ili neki drugi dogovor", rekla je Cvijanovićeva.