latinica  ћирилица
27/08/2014 |  16:30 | Autor: Sportska centrala

"Ekip": Srbiji četvrto, Hrvatskoj prvo mjesto u grupama na Mundobasketu

Francuski sportski dnevnik "Ekip" napravio je grafiku za Svjetsko prvenstvo u košarci koje u subotu počinje u Španiji, uz svoja predviđanja raspleta na Mundobasketu.
Prognoza novinara "Ekip" - Foto: sportskacentrala.com
Prognoza novinara "Ekip"Foto: sportskacentrala.com

Novinari "Ekipa" posebno su obratili pažnju na grupu A u kojoj igra Francuska, a u kojoj se nalazi i Srbija. Francuzi predviđaju da će Srbija osvojiti tek četvrto mjesto u grupi, iza Španije, Francuske i Brazila, što znači da "Orlovi" u osmini finala igrali protiv Hrvatske, kojoj su isti novinari predvidjeli prvo mjesto u grupi B, ispred Argentine i Grčke.

Da francuski novinari ne vjeruju previše u izabranike Aleksandra Đorđevića govori i činjenica da su za pobjednika eventualne osmine finala izabrali Hrvatsku ispred Srbije, koja bi se tako plasirala u četvrtfinale za duel sa Francuskom.

Prema prognozama "Ekipa" u polufinalu bi se sastali Španija - Francuska i SAD - Litvanija, dok bi u finalu između Španije i SAD trijumfovala domaća ekipa, koja bi tako po drugi put postala prvak svijeta poslije 2006. godine i Svjetskog prvenstva u Јapanu.