latinica  ћирилица
27/08/2014 |  16:56 | Autor: sportal.rs

Van Gal nakon novog debakla pozvao navijače na strpljenje

Menadžer Mančester junajteda Luj van Gal ponovo je pozvao navijače svog kluba da budu strpljivi, jer, kako kaže, jak tim se ne može stvoriti "preko noći".

Podsjećamo, "Crveni đavoli" su doživjeli težak poraz od trećeligaša MK Donsa (4:0) u drugom kolu Liga kupa, a kako stvari trenutno stoje, agoniji tima sa "Old Traforda" se ne nazire kraj.

"Nisam šokiran porazom jer sam znao šta može da se desi. MK Dons je igrao veoma dobro. Bili su agresivni, a i imali su malo sreće. Veoma je teško reći navijačima da vjeruju u moju filozofiju, ali jednostavno moraju to a urade. Moj zadatak je da izgradim novi tim, a on se ne gradi za mjesec ili godinu dana. Razumijem da su navijači razočarani, ali nadam se da će uskoro vjerovati u ove igrače. Znam šta radim, iako sam svjestan da smo ovim porazom izgubili šansu za trofej u ovom takmičenju" - kazao je Holanđanin, koji je razlog poraza vidio i u nizu povrijeđenih igrača, kao i u "umornim nogama" jer je Јunajted dva dana pre meča igrao sa Sanderlendom u drugom kolu Premijer lige (1:1).

"Imali smo devet povrijeđenih igrača, a dva dana prije igrali smo sa Sanderlendom. Nisam mogao da igram sa najjačim sastavom nego sam morao da kombinujem fudbalere iz rezervi sa onima iz mlađih kategorija. Pravili smo greške u samoj izgradnji napada, a kada to činite, neizbježno je da izgubite meč. Јa sam trener od rizika. Uvijek idem na pobjedu, a ako želite da trijumfujete, morate i da rizikujete. Zato smo igrali drugačije u drugom poluvremenu, stvarali smo šanse, ali nismo imali sreće" - podvukao je Van Gal, a prenose britanski mediji.