latinica  ћирилица
27/08/2014 |  17:37 | Autor: Blic

Kolaković odredio igrače za Svjetsko prvenstvo

Najbolji odbojkaši Srbije u četvrtak putu na Svjetsko prvenstvo u Poljsku.

Tom prilikom, selektor "Orlova" Igor Kolaković je saopštio i konačan spisak igrača za šampionat, a sa liste su otpali tehničar Skra Belhatova Aleksa Brđović, bloker Vojvodine NS seme Dejan Radić i korektor Crvene zvezde Dušan Petković.

"Očekuje nas velika borba. Ovo prvenstvo će biti jako dugo, to iz nekih razloga nije dobro, ali je dobro što će u maksimalnih mogućnih 13 utakmica biti omogućeno da pobijedi stvarno najbolji. Ovo je najteže takmičenje u odbojci, za nas je najbitnije da su svi igrači zdravi. Imamo velike ambicije i nadam se da idemo do samog kraja. Nismo favoriti, ali smo i ranije znali da iznenadimo iz drugog plana. I ovog puta ćemo probati da se borimo za medalju. Žao mi je igrača koji su otpali sa spiska, meni je bilo teško da im to saopštim, a mogu da mislim kako je bilo njima. Međutim, to su igrači kojima su vrata reprezentacije i dalje otvoreno, pogotovo Brđoviću koji je veliki talenat i koji tek treba da sazri na svojoj poziciji. Pred početak priprema sam mislio da će sastav biti drugačiji, ali su me neki momci prijatno iznenadili zalaganjem i trudom, i natjerali da se ipak odlučim za ovakav sastav", rekao je Kolaković.

Srbiju će na Svjetskom prvenstvu predstavljati:

Tehničari: Nikola Јovović (Fridrihshafen, Njemačka), Vlado Petković (Šahirdar Urmija, Iran).

Korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa, Italija) i Saša Starović (Latina, Italija).

Libera: Nikola Rosić (Lugano, Švajcarska) i Neven Majstorović (Partizan Vizura).

Blokeri: Dragan Stanković (Lube Maćerata, Italija), Marko Podraščanin (Lube Maćerata, Italija) i Srećko Lisinac (Berlin, Njemačka).

Primači servisa: Miloš Nikić (Gubernija Nižnji Novgorod, Rusija), Nikola Kovačević (Verona, Italija), Nemanja Petrić (Peruđa, Italija), Marko Ivović (Pariz, Francuska) i Uroš Kovačević (Modena, Italija).

Šampionat planete u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 30. avgusta do 21. septembra, a Poljska i Srbija će otvoriti prvenstvo 30. avgusta, utakmicom na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi.

Utakmice A grupe igraće se u Vroclavu, a Srbija će u 2. kolu (2. septembra) igrati protiv Argentine, zatim u 3. kolu (4. septembra) protiv Australije, u 4. kolu (6. septembra) protiv Venecuele i u posljednjem, 5. kolu (7. septembra) protiv Kameruna. Po četiri reprezentacije iz sve četiri grupe nastaviće takmičenje u drugoj fazi, gdje će selekcije iz A i D grupe formirati E grupu, a selekcije iz B i C grupe F grupu.