latinica  ћирилица
27/08/2014 |  22:41 | Autor: RTRS

LŠ: Arsenal izbacio Bešiktaš, Bajer deklasirao Kopenhagen

Večeras se odigrane posljednje utakmice plej-ofa nakon kojih su poznati učesnici grupne faze fudbalske Lige šampiona.
Liga šampiona - Foto: ilustracija
Liga šampionaFoto: ilustracija

Fudbaleri Arsenala porazili su u Londonu Bešiktaš golom Sančeza u 45. minuti utakmice, te izborili prolaz u narednu fazu zahvaljujući rezulatu 0:0 iz Istanbula.

Bajer je nakon pobjede u gostima deklasirao Kopenhagen i kući sa 4:0. Steaua nije uspjela odbraniti 1:0 iz prve utakmice na gostovanju kod Ludogoreca. Bugarska ekipa je postigla gol na u 90. minuti drugog poluvremena, i tako odvela utakmicu u produžetke. U nastavku ni jedna ekipa nije došla do pogotka pa je susret riješen penalima u kojima se u junaka utakmice pretvorio štoper Ludogoreca Kozmin Moci, koji je do sinoć bio potpuno nepoznat fudbalskom svijetu, ali ga sada svi znaju po odbranama u penal seriji, kojima je njegov tim izborio istorijsko učešće u LŠ.

Moci je na gol morao da stane pošto je golman Stojanov u 119. minutu dobio direktan crveni karton, a trener Dermendžijev je do tada već izvršio sve tri izmene.

Rumun je najvećem rivalu Steaui "skinuo" dva penala i tako postao apsolutni heroj “Lude šume”. Prvo je odbranio udarac Parvuleskua, da bi potom u sedmoj seriji pročitao i Rapu, te tako bugarski tim odveo u grupni fazu Lige šampiona. 

Atletik je u Bilbau došao do pobjede od 3:1 protiv Napolija, dok je ekipa Malmea sinoć trijumfovala sa 3:0, te ukupnim rezultatom 4:2 izbacila Salzburg.

Rezultati plej-ofa:

Arsenal - Bešiktaš 1:0

Bajer - Kopenhagen 4:0

Ludogorec - Steaua 1:0 (nakon penala 6:5)

Malme - Salzburg 3:0

Atletik Bilbao - Napoli 3:1 

Plasman u grupnu fazu u utorak su izborili Zenit, Porto, BATE Borisov, Maribor i APOEL.