latinica  ћирилица
28/08/2014 |  07:46 | Autor: RTS

Španovićeva na mitingu "Dijamantske lige" u Cirihu

Bliži se sam kraj serije najprestižnijih atletskih mitinga "Dijamantska liga" za ovu godinu, a finale određenih disciplina održaće se u četvrtak na čuvenom "Weltklase" mitingu u Cirihu.
Ivana Španović - Foto: blic.rs
Ivana ŠpanovićFoto: blic.rs

Ivana Španović je među rijetkim atletičarima koja je uopšte dobila poziv za učestvovanje na svakom od mitinga, a svakako je sam poziv i više nego opravdala svojim odličnim nastupima. Zahvaljujući rezultatima na prethodnih pet takmičenja, srpska atletičarka zauzima trenutno drugu poziciju sa ukupno 8 bodova.

Srpska rekorderka je prije samo dvije nedjelje osvojila srebrno odličje na Evropskom prvenstvu u Cirihu, a sada se ponovo vraća na stadion Letzingrund gdje je očekuje još jedan veliki izazov.

Vjerujem da će se borba za pobjednicu Dijamantske lige u skoku u dalj voditi između Amerikanke Bartolete, Francuskinje Lesur, aktuelne svjetske šampionke Britni Ris kao i naše Ivane. Na startnim listama su i Njemice koje imaju odlične skokove ove godine, a nikako ne smijemo da zaboravimo ni Dariju Klisinu. Ivana je vrlo motivisana i očekujem da se bori do posljednjeg atoma snage. Svaka od njih ima podjednake šanse i biće to vrlo uzbudljivo takmičenje, izjavio je trener Goran Obradović.

Skok u dalj na programu je od 17:55 časova.