latinica  ћирилица
28/08/2014 |  15:46 | Autor: Agencije

Radnički pred gašenjem: Košarka će izgubiti puno

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca upozorio je da bi Srbija mogla da ostane bez jednog mjesta u ABA ligi ako klub uskoro ne plati kotizaciju za učešće.

"Vjerujemo da ovu zemlju vode ljudi koji imaju svijest o tome šta je strateški važno.", navodi se u saopštenju Kragujevčana.

"Uz puno razumijevanje teške situacije u kojoj se nalazi čitava Srbija, mislimo da je važno da zadržimo mjesto koje smo za Srbiju obezbijedili na terenu. Apelujemo na sve ljude dobre volje i dobrih namjera da razmisle o interesu srpske košarke i da ne dozvolimo da Srbija izgubi ono što je Radnički na terenu ostvario za našu državuRadnički moli sve one koji mogu da pomognu da se uključe u rješavanje statusa kluba, kako bi se zajednički odbranili interesi Srbije i srpske košarke.

"Uz sve to, igranjem Јadranske lige omogućili smo da se razviju i naši reprezentativci - Birčević, Јović i Kalinić su do reprezentativnog dresa i Mundobasketa došli braneći boje Radničkog. Čak ni Partizan i Crvena zvezda, koji uživaju ogromnu pomoć i podršku, nisu iznjedrili tri reprezentativca. Treba li podsjećati da je Radnički, iako debitant, predstavljao Srbiju u Evrokupu i u 16 utakmica ostvario zapažen učinak, kako kao ekipa, tako i pojedinačno", poručili su iz Kragujevca.