latinica  ћирилица
28/08/2014 |  21:58 | Autor: TANЈUG

Vučić:Srbija se čvrsto drži svoje politike i Merkelova to zna

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ima prepoznatljivu i dobru politiku od koje neće, a da su najveći dometi današnje konferencije o zapadnom Balkanu stabilnost regiona, ekonomski prosperitet i napredak i dugoročno rješavanje problema.

"Mislite da je lako pred Angelom Merkel zastupati ovakvu politiku, ali ja odgovaram ljudima u Srbiji. Srbija ima prepoznatljivo dobru politiku", rekao je Vučić za RTS poslije radne večere koju je za premijere državan zapadnog Balkana, Austrije i Francuske organizovala njemačka kancelarka.
Na pitanje da li će se Srbija naći u poziciji između EU i ruskog kapitala premijer Vučić je odgovorio da se može nadati nekom dobrom rješenju, ali da neće biti lako.
"Mi moramo da radimo u interesu Srbije a tražićemo podršku i pomoć Njemačke u tome. Ne plašim se da će se Srbija naći između čekića i nakovnj,a mi smo na evropskom putu, ali ne možemo da rušimo neka tradiconalna prijateljstav i ono sto su ekonomski interesi Srbije", rekao je Vučić i podsjetio da je izabran da vodi vladu, da je odgovoran i da odgovara ljudima u Srbiji.
Sa Merkelovom je, naveo je Vučić, razgovarao i o ukrajinskoj krizi i izvozu poljoprivrednih proizvoda i ne tako lakoj situaciji u kojoj je Srbija.
"Srbija nije svoju politiku napravila za 24 ili 48 sati već ju je osmislila, ona je odgovorna i ozbiljna, i toga se držimo"; rekao je Vučić.
Upitan da li je to kritikovala njemačka kancelarka, odgovara:
"Ne mogu da kažem da je Merkelova sto odsto saglasna s onim što radimo, ali mi držimo našu politiku čvrsto".