latinica  ћирилица
28/08/2014 |  23:35 | Autor: Agencije

Đoković lako do trećeg kola

Novak Đoković je proveo mininalnu količinu vremena na terenu u 2. kolu US Opena, pošto je sa 6:1, 6:3, 6:0 savladao Pola-Anrija Matjea poslije samo 88 minuta igre.

Najbolji teniser svijeta ispustio je samo četiri gema, dok u posljednjem setu nije dozvolio nijedan gem svom protivniku, u dionici koja je trajala samo 22 minuta. Poslije ne tako dobrih partija na turnirima koji su predstavljali uvod u US Open, Đoković je večeras po prvi put podsjetio na svoje najbolje dane i na svoj "atomski tenis".

Mnogi nisu postavljali pitanje pobjednika u ovom meču, što je možda malo i nepravedno prema Francuzu. Međutim, ono što jeste interesovalo sve ljubitelje tenisa je bilo - koliko će Novak biti na svom uobičajenom nivou u ovom duelu.

Đoković je obradovao, pošto ne samo da je bio na svom nivou, već je bio na svom takoreći najboljem nivou i nije ostavio ni trunku nade protivniku da bi mogao da učini išta ozibljnije tokom ovog susreta.

Đoković će u 3. kolu igrati protiv domaćeg igrača Sema Kvirija, koji je savladao Giljerma Garsiju-Lopeza sa 6:3, 6:4, 6:4.