latinica  ћирилица
31/08/2014 |  12:29 | Autor: SRNA

Zatvoren deveti blanik kup "Prijedor 2014"

Svečanim proglašenjem pobjednika na prijedorskom aerodromu "Urije" sinoć je završen Deveti blanik kup "Prijedor 2014", koji je okupio 30 jedriličara iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Poljske i BiH.
Učesnici Devetog blanik kupa "Prijedor 2014". - Foto: SRNA
Učesnici Devetog blanik kupa "Prijedor 2014".Foto: SRNA

U ukupnom plasmanu, kao i u prvenstvu BiH, prvo i treće mjesto zauzele su ekipe iz Bihaća, a drugo iz Prijedora, dok su u prvenstvu Republike Srpske prva tri mjesta osvojile ekipe Prijedor 2, Prijedor 1 i "Nebeske vidre".

U pojedinačnoj konkurenciji prvenstva BiH prvo mjesto osvojio je Ibrahim Topić iz Aero kluba /AK/ "Bihać", drugo Ahmed Bulbul iz AK "Sarajevo", a treće Rajko Kotur iz AK "Prijedor".

U pojedinačnoj konkurenciji prvenstva Republike Srpske prvo i drugo mjesto pripalo je Rajku Koturu odnosno Ljubiši Aramandi iz kluba domaćina, a treće Mirku Milakoviću iz AK "Banjaluka".

Cilj takmičenja je jedrilicom "blanik L23" sletjeti što bliže zamišljenoj liniji, a svako zaustavljanje prije ili poslije te linije nosi kaznene poene. Pobjednik je onaj pilot koji dobije najmanje kaznenih bodova, a idealno je da postigne nulu.

Ministarstva uprave i lokalne samouprave i porodice, omladine i sporta Republike Srpske ovogodišnji kup finansirala su sa po 3.000 KM, grad Prijedor sa 2.000 KM, a u finansiranju su učestvovali brojni sponzori i donatori.