latinica  ћирилица
31/08/2014 |  20:19 | Autor: RTS

Đorđević: Želimo da nas poštuju

Aleksandar Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, poslije poraza od Francuza, nije imao mnogo toga da zamjeri igračima, ali jeste sudijama.
Košarka - Foto: ilustracija
KošarkaFoto: ilustracija

"Oba tima su svim srcem htjela pobjedu. Svaka loša odluka je bila protiv nas, naravno ja sam im čestitao na pobjedi. Mi na kraju nismo mogli da pronađemo odgovor na njihove šuteve za tri poena. Imamo vatru u srcu, ali želimo da nas poštuju na parketu, igramo najpošteniju košarku", rekao je Đorđević poslije utakmice, a prenio RTS.

Đorđević je, naravno, istakao dva detalja iz posljednjih sekundi utakmice.

"Ne znam da li je bio faul u posljednjem napadu Francuske, ali sam siguran da je bio faul na Bogdanoviću. On je naš igrač za završnice. To mu je posao. Svi mu vjerujemo u tim trenucima. Čestitam igračima, bili su spremni da pobijede Francuze. Moram još jednom da pogledam snimak, ali mislim da sam u pravu", rekao je Đorđević.

On je istakao da je neigranje kapitena Nenada Krstića "taktička odluka".

"Nije nam bio ni potreban zbog Raduljice. Mi ne zavisimo od jednog ili dva igrača. Igramo jaku odbranu i na to sam ponosan. Promašili smo neke otvorene šuteve. Vjerovatno ćemo to pogađati u narednim utakmicama", zaključio je Đorđević.