latinica  ћирилица
01/09/2014 |  14:12 | Autor: RTRS

Gacko: Prvo vjenčanje na obali jezera Klinje

Stojan Škiljević iz Gacka i Јelena Propadović iz Rume prvi su koji su se odličila da sudbonosno „da“ kažu na obalama jezera Klinje. Ideja je, kažu mladenci, potekla od Stojanovih roditelja, koju su oni sa oduševljenjem prihvatili. Željeli su da vjenčanje bude neobično i romantično i u tome su svakako uspjeli.

 

U želji da izbegnu stereotipe i poseban dan u životu učine nezaboravnim, Stojan Škiljević iz Gacka i Јelena Propadović iz Rume odlučili su da se na vječnu ljubav zakunu na obalama jezera Klinje.

I vremenske prilike i romantični pejzaž jezera ušuškanog među brda, sve je doprinijelo da prvo vjenčanje na otvorenom u Gacku bude najbliže što se realnost može primaći bajci.

Ideja je potekla od Stojanovih roditelja, Dragiše i Zorice, a mladenci su bili oduševljeni. Kažu da je priroda divna i da predstavlja pravi ambijent za venčanje kakvo su zamišljali: romantično i neobično.

Inače, venčanje se desilo na mjestu koje su predhodnih mjeseci više desetina ljudi iz Gacka dobrovoljnim radom uređivalo, da bi danas dobili jednu prirodnu oazu za predah tokom putovanja.

Nešto što je počelo kao skromna ideja da se od šiblja iskrči deo obale kako bi ribari mogli lakše da priđu jezeru, a putnici da predahnu tokom puta ka svojim odredištima, danas je poprimilo obrise pravog odmorišta i izletišta sa razglednice.

Apeluju na sve da se čuva i unapređuje ono što je sređeno i već kuju planove za nastavak radova na uređenju dva bisera koja Gacko ima – jezera Klinje i Desivoje.