latinica  ћирилица
01/09/2014 |  14:35 | Autor: TANЈUG

Skijaška legenda Herman Majer psiholog fudbalera Austrije

Austrijska skijaška legenda Herman Majer angažovan je kao psiholog austrijske fudbalske reprezentacije u kvalifikacijama za šampionat Evrope 2016.

Austrijanci su se odlučili na ovaj potez zbog ogromnog ugleda koji Majer ima među Asutrijancima, prije svega zbog svoje nepokolebljive volje kojom je u karijeri uspijevao da savlada i naizgled nesavladive prepreke.

Majer je na vrhuncu karijere 2001. godine doživio težak saobraćajni udes u kojem je jedva izbjegao amputaciju noge, da bi se potom vratio na stazu i blistao kao i prije nesreće, osvojivši 2004. veliki i mali kristalni globus.
Majer, dvostruki olimpijski šampion, koji je prije pet godina u 41. godini završio karijeru rekao je da želi da "prenese lična iskustva o načinu postizanja cikljeva".
Majer je u karijeri, osim dva olimpijska zlata, osvojio i pet titula svjetskog prvaka, a zabilježio je 54 pobjede u Svjetskopm kupu - od 1996. do 2009. godine.
Austrija nije uspjela da se kvalifkuje na veliko takmičenje još od 1996. godine, ali je 2008. učestvovala na prvenstvu Evrope jer je zajedno sa Švajcarskom bila domaćin.