latinica  ћирилица
01/09/2014 |  17:39 | Autor: Sportska centrala

Partizanu zabranjena registracija igrača

Košarkaški klub Partizan dobio je zabranu registracije novih igrača, zbog spora u vezi neisplaćivanja dugovanja Јaki Klobučaru i presude BAT.

FIBA je zbog presude arbitraže BAT naredila Partizanu da isplati preko 130.000 evra zaostalih dugovanja Klobučaru, uz pripadajuće kamate od 7. decembra prošle godine.

Presudu je BAT donio još sredinom juna, ali je ona na zvaničnom sajtu objavljena tek kasnije. Prije desetak dana tim povodom se oglasio i direktor Partizana Mlađan Šilobad, koji je tada rekao da je brojka navedena u presudi BAT "naduvana" i da Partizan ne duguje "ni pola te sume".

Krajem prošle nedelje oglasio se i trener crno-bijelih Duško Vujošević, koji je optužio menadžera Acu Raškovića da je "doveo klub u delikatnu situaciju".

"Moramo da rješavamo slučaj Klobučara, koji je sa svojim menadžerom Acom Raškovićem doveo klub u delikatnu situaciju. Klub je blokiran i ne možemo ništa da radimo", rekao je Vujošević.

Podsjetimo, Klobučar je po slovu ugovora imao pravo da traži isplatu od Partizana od čak 200.000 evra, ali je odlučio da zatraži isplatu od "samo" 120.000 evra. Pored toga, Partizan nije platio troškove arbitraže pred BAT od 5.000 evra, već je svoj dio u istom iznosu, kao i dio koji je trebalo da uplate crno-bijeli, uplatio Klobučar.

Partizan se nije oglasio po pitanju ove tužbe i pored dva poziva BAT da to učini. Stoga tribunalu nije preostalo ništa drugo već da zaključi proces, ostavivši mogućnost stranama u sporu da pošalju svoje zahtjeve za pokrivanje troškova procesa. Klobučar je to i učinio 16. maja, dok je Partizan po prvi put odgovorio tek 21. maja, uz žalbu na visinu troškova procesa i potvrdivši da je Klobučar u pravu što traži isplatu zaostalih dugovanja.

Klobučar je u ljeto 2010. godine stigao u Partizan sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor, ali je na insistiranje tadašnjeg trenera Vlade Јovanovića on raskinut u martu 2011. godine "zbog viška stranaca u ekipi".