latinica  ћирилица
02/09/2014 |  11:43 | Autor: B92

Đoković ponosan na Troickog

Prvi teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je ponosan na druga iz reprezentacije Viktora Troickog, istakavši da mu je jako drago zbog njegovog trijumfa.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

"Pratio sam njegov slučaj vrlo pomno. Čestitam mu na pobjedi. Upravo je osvojio čelendžer u koji je došao iz kvalifikacija i pobijedio je u osam-devet mečeva do sada. Znate, sada je 250. na svijetu, nema bodova, ništa, počinje od nule. Nije lako, nije lako kada je neko bio ustaljen među prvih 20-30 na svijetu, a koji je bio i 11. ili 12", jasan je bio Novak.

Viktor Troicki osvojio je Čelendžer u italijanskom Komu i tako osvojio prvi turnir poslije povratka sa jednogodišnje suspenzije zbog kršenja antidoping pravila.

"On mi je vrlo drag prijatelj. Ne želim da ponovo pričam o svemu što se desilo, ali ponosan sam na njega što se vratio i ponovo pobjeđuje", rekao je Đoković.

Novak je uspješno preprodio još jednu prepreku na posljednjem Gren slemu sezone, pošto je u tri seta savladao Filipa Kolšajbera, pa ga u borbi za polufinale očekuje duel sa Endijem Marijem.