latinica  ћирилица
02/09/2014 |  12:20 | Autor: sportske.net

Alarm na "Santijago Bernabeu": Anćeloti okreće novi list

Prepoznatljivo smiren i staložen, Karlo Anćeloti je pokazao karakter nakon poraza od Real Sosijedada, odlučan je da neke stvari promijeni.

Ko će biti žrtveno jagnje?

Uložio je prvi čovjek kraljevskog kluba mnogo novca u izgradnju imperije, koja je na koljena pala pred "prosječnim" rivalom iz Primere. Očito je, novci ne igraju na terenu, a više od samog rezultata zabrinjava način na koji su se igrači ponijeli na terenu.

Karlo Anćeloti je nezadovoljan pristupom igrača, već nakon meča je poručio da prihvata krivicu na sebe, te da će nešto ozbiljno morati da promijeni.

Navijači su iskoristili priliku da se naslade nad prodajom Alonsa i Di Marije, "marketinški neisplativih" igrača, čiji je uticaj na igru ipak bio nemjerljiv u minulom periodu. Sa Modrićem – Alonsom – Di Marijom, Anćeloti je osvojio Ligu šampiona, sada kreće od nule kada je u pitanju kreiranje nosećeg stuba svoje ekipe.

I Kristijano Ronaldo je juče prokomentarisao da bi neke stvari uradio drugačije, i kada su transferi i izbor ekipe u pitanju, sada je Anćeloti na potezu.

Prije svega, postavlja se pitanje, gdje se uklapaju Kros i Hames? Da li je Kros centralni vezni igrač, da li Hames može da igra lažnu "devetku"?

Nijemac je u Bajernu minule sezone igrao kao plejmejker u centru, Toni se najbolje snalazi u "rupi" iza napadača, njegovom profilu se ne uklapa pridjev "defanzivni" vezni. Guranjem Krosa u napadačku liniju, Hames ostaje neiskorišćen u posljednjoj trećini terena, pred Anćelotijem je težak izbor.

Ne smije se zaboraviti da Italijan na raspolaganju ima Iljaramendija, Kediru, Iska, a poslijednjepomenuti je zvučno ime za koga u ovom trenutku nema mjesta u timu.

Ulaganje u dovođenje skupocjenih fudbalera moglo bi da košta Real Madrid, Hamesa i Krosa nije poželjno držati ni na klupi...

Vidjećemo šta će uraditi Anćeloti, postoje pozivi da krene od gola, na toj poziciji je takođe Perez kupio sjajno rješenje, definitivno u boljoj formi nego što je Kasiljas, koga reputacija i ugled i dalje, čini se, čuvaju među stativama.